Beharangozó - Tojásfesztivál Kecskeméten

Eseménydús hétvégét kínálunk június 17-19. között azoknak, akik városunk patinás főterén szórakozási, kikapcsolódási, kulturális lehetőséget keresnek a három napos Tojásfesztiválon.
Változatos gyermek-, könnyűzenei-, hagyományőrző-, kulturális-, gasztronómiai- vagy szórakoztató programokról gondoskodunk, amelyek mind a tojáshoz kapcsolódnak.

A kultúrakedvelőknek ajánljuk a múzeumi tojáskörút programunkat, amelyhez kapcsolódóan öt múzeumban nyílik lehetőség tojáshoz, baromfihoz köthető, csak ebből az alkalomból látható kiállítás megtekintésére ingyenesen. A múzeumokban a látogatók pecséteket gyűjthetnek, majd a fesztiválunkon a pecsétgyűjtő füzetek leadásával sorsoláson vesznek részt, amelyen értékes nyeremények találnak gazdára. Első alkalommal szervezzük meg a Tojások Éjszakáját, mely június 17-én 21 órakor kezdődik.

A népművészet, hagyományőrzés iránt érdeklődőknek a népi kismesterségek bemutatóját, a Tojásdíszítők Egyesületének kiállítását, foglalkozását, a néptáncos produkciókat javasoljuk.

A gyermekek időtöltését a Madzag Bábegyüttes segíti, Lui és Atus bohócok szórakoztatják őket, állatsimogatóval, gokartozással, népi játszóeszközökkel, kézműves foglalkozásokkal, „Kereki tojásfutam” címmel ügyességi versennyel színesítjük a napjukat. A Szivárvány Játéktár eszközei, fajátékok, és a tavaly nagy sikernek örvendő szalmajátszótér várja a kisebbeket.

A színpadon folyamatos műsor szórakoztatja a látogatókat, koncertek, énekkarok, tánccsoportok tartanak bemutatót. Ihos József stand-up műsora és Lui bűvész-illúzió show-ja a felnőtteknek szerez néhány kellemes pillanatot. Idén túlnyomórészt a város kiváló együtteseinek kínáljuk fel a fellépési lehetőségeket, ezzel is támogatva Kecskemét zenei életét. Június 17-én a Marching Jazz Band dixie ritmusokkal indítja a fesztivált. A megnyitó után az egyedülálló Kilele Swing Cats lép fel, őket követi az ugyancsak népszerű helyi együttes, az AfroDZAQM reggae-koncertje. Szombaton 10 órakor a gyerekek kedvében jár a MintaPinty interaktív előadása, este pedig az egyik legismertebb retro zenét játszó együttes a MADARAK zenéjére táncolhatnak a fesztivál résztvevői az utcabálon, vasárnap pedig a Dokk Party együttest hallhatják a fesztiválozók. A musical- és operett rajongók mindkét napon élvezhetik kedvenc dalaik mesés dallamait népszerű színészek előadásában, városunk ismert színművésze, Pál Attila szervezésében. Vasárnap este pedig Rúzsa Magdi lép fel színpadunkon, hogy elvarázsolja a vendégeket.

Mindezeken túl több más kísérőprogramot is kínálunk, melyek a város főterén és a kecskeméti fesztiválok között eddig nem, vagy nagyon ritkán szerepeltek.

A gasztronómia is kiemelkedő szerepet kap a fesztiválon. Pénteken tojásos étel főzés rekordkísérlete lesz, az ország legnagyobb tojásos langallóját készíti el Németh József kalocsai mesterszakács és csapata, szombaton és vasárnap Bede Róbert tart főzőshow-t, vasárnap nemzetközi tojásos étel főzőverseny lesz.

Gasztronómiai eseményünk kiérdemelte a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös szakmai értékelése alapján a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását.

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:

www.facebook.hu/tojasfeszt

Információ: info@tojasfeszt.hu, 76/504-780

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.