Családbarát Tojásfesztivál Kecskeméten

 
 

A háromnapos II. Tojásfesztivál június közepén egésznapos elfoglaltságot kínál a

látogatóknak. A rendezvény különös figyelmet szentel a kisgyerekek, iskolás korosztály

szórakozására.

Az ifjúság tere a Kossuth szobor környéke lesz. Itt kapnak helyet a hagyományőrző játékok pénteken és vasárnap, a népi játékok, fakörhinta és a gokart mindhárom napon. Szombat délután a Kereki Tojásfutam ügyességi játékoké lesz a Kossuth tér nagy része. A legügyesebb 14 év feletti játékost Tojás királlyá, a legügyesebb 14 év alatti játékost Tojás herceggé koronázzák a nagyszínpadon 18 órakor. A Tojásmozi is itt szórakoztatja a gyerekeket kedvelt rajzfilmekkel.

A már tavaly is nagy sikert aratott szalmajátszóteret ismét felépíti a Hirös Tojás, a főtér Lordok Háza előtti szakaszán. Vele szemben az élő baromfiudvar kiállított szárnyasait csodálhatják meg.

A szombaton a gyerekek foglalhatják el elsőként a nagyszínpad előtti székeket, MintaPinty kecskeméti zenészekből álló zenekar interaktív produkciója nekik szól. Majd Atus bohóc és Lui Bűvész mutatkozik be nekik és megy át velük a Kossuth térre.

De nem csak játékot, kreatív időtöltést is választhat az ifjúság, lesz kézműveskedés, íjászat tojásfestés, tojás kvíz…

A fesztivál egyik végében, a Nagytemplom mögött dodzsem és Thomas, a kismozdony zakatolhat (ez utóbbi a szervezők külön kérésére nyomott menetdíjjal), a fesztivál tengelyének másik végén óriáskerék zárja a sokadalmat. Ilyen élményben még nem volt része a kecskemétieknek, hogy fentről is láthassák a nyüzsgő teret.

Szombaton a Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány gyermek néptánc műsora után fergeteges táncház mozgatja meg a fesztiválozókat. Vasárnap délelőtt ismét a gyerekeké. A Kurázsi Táncegyüttes látványos műsora után a Madzag Bábegyüttes Csalóka Pétere szórakoztatja a nagyérdeműt, majd a Kossuth téren interaktív folytatása lesz a műsornak.

Mindemellett a gasztronómia is jelen lesz úton-útfélen, a főző-show, főzőverseny, óriás langalló rekordkísérlet mellett vattacukor (nyírfacukorból), madártej, kürtőskalács, füstül-pácolt fürjtojás és más kézműves finomságok enyhítik az éhséget.

Minden résztvevőt szeretettel vár a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

Információ:

www.tojasfeszt.hu, http://www.facebook.hu/tojasfeszt, info@tojasfeszt.hu, tel: 76/504-780

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.