Kereki tojásfutam

 
 

Szombaton délután 13:00 – 17:00 óra között a Kereki Tojásfutam ügyességi játékoké lesz a Kossuth tér nagy része.

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai ügyességi játékkal és versennyel várják a gyerekeket és felnőtteket. A megmérettetésen 13 állomáson tesztelhetik gyorsaságukat, kreativitásukat, ügyességüket a gyerekek, felnőttek, családok, természetesen egyénenként megoldva a feladatokat. A játékosok az információs sátornál kérhetnek „Tojás útlevelet”. Az útleveleken rögzítik a játékos nevét, életkorát és elérhetőségét. Ezzel a Kossuth téren meg kell keresniük a „Tojásrakó” helyeket, ahol „Tojáspontokat” szerezhetnek. 13 állomáson tesztelhetik gyorsaságukat, kreativitásukat, ügyességüket a játékosok: tojás amőba, tojás a szakajtóban, csőbe húzott tojás, tojásháló, csibefutam, tojásterelgető, madarat tojásáról, Kukori és Kotkoda, tojás puzzle, tojásQuiz, tyúkfészek takarítás, tojáskanalazás.

Ha nem sikerült minden játékot lejátszaniuk, akkor is leadhatják az útlevelet, a szerzett tojáspontjai akkor is játszanak az összesítésben. Az információs sátornál kell leadni is a tojásútlevelet az értékelésre. Az ott lévő segítők összesítik a tojáspontjait és rögzítik az eredményt.

Két korosztályból választják ki a legügyesebbeket, akiket „Tojásherceggé” és „Tojáskirállyá” koronáznak 18 órakor a nagyszínpadon, különleges ceremónia keretében. A résztvevőknek ajándék is dukál, például nyerhetnek ingyen dodzsemezést.

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.