Íjászat

Időpont: 2017.06.10. szombat 10:00 - Romkert

 
 

Szombaton 10 és 18 óra között íjászkodhatnak vendégeink a Romkertben.

A Kecskeméti Íjász Egyesület 1997. január 31-én alakult meg 22 fővel. Az egyesületük tagja a

Magyar Íjász Szövetségnek (MÍSZ), a Városi Civil Kerekasztal Sport- és Szabadidős, illetve a

Hagyományőrző Tagozatainak, valamint 2012-től a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének.

A teljes jogú tagok száma stabilan 30-40 fő. Túlnyomó többség felnőtt férfi, de nemenként minden korcsoportba tartozó íjász megtalálható. A lovasíjászat kivételével minden szakággal foglalkoznak.

A leigazolt sportolók a versenysportok közül a terep-, pálya-, történelmi-, és vadászíjászatban kiemelkedő hazai és nemzetközi szintű eredményeket értek el. Pályaíjászatban európai és világversenyeken 1994-96 között - csigás férfi kategóriában - dobogós helyezéseket szerezett egy versenyzőjük. Több korosztályban, kategóriában, országos bajnokságokat nyert, I-II- III. osztályú minősítéseket szerzett aktív, tehetséges versenyzőkkel büszkélkedhetnek. Az egyesületben jelenleg a hagyományőrző íjászatot kedvelők vannak többségben, akik több alkalommal az országos szintű íjászversenyeken is vitézesen helytálltak.

Az íjászat népszerűsítése érdekében meghívásra, felkérésre az egyesület tagjai bemutatókat tartanak, ahol az érdeklődőkkel megismertetik a sportág alapjait. Ilyen alkalmakkor a bátrabbak kezükbe vehetik, kipróbálhatják a különböző íjainkat, sporteszközeiket. A hagyományőrző bemutatók mellett azonban a többi kategóriában is az országos és nemzetközi szintű eredmények emelésére irányuló törekvésük az elsődleges. Az olimpiai kategória fejlesztését folyamatosan szorgalmazzák. Az egyesület elnöke: Dudás Mihály.

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.