Főzőshow Lepés Beával

Időpont: 2017.06.10. szombat 17:30 - Hírös Forrás szökőkút

 
 

Dél-Tirolból származó tojásos-sajtos gombócot készít szombaton, a Magos-főzőshow után, 17.30-kor a kunszentmiklósi kézműves sajtkészítő Lepke Sajt manufaktúra.

 
 

Három évvel ezelőtt kezdtem érdeklődni a sajtok és azok készítése iránt. Első időkben a saját konyhámban kísérleteztem, barátoknak, rokonoknak készítettem, majd ez a kör egyre tágabb lett. Ez hozta azt a döntést, hogy kialakítsunk egy sajtműhelyt és a hivatalos engedélyeket megszerezzük.

Sok "kollégával" ellentétben, én nem azért lettem sajtkészítő, mert tehenem volt,hanem azért lett tehenem, mert sajtot akartam készíteni!

Kezdetben alaptermékek kerültek ki a kezem alól, friss sajtok különböző ízesítéssel, parenyica, mozzarella és egyetlen érlelt sajtom volt, amit a mai napig készítek, ez az ú.n. Lepke sajt.

Tavalyi évtől tagja vagyok a Kézműves Sajtkészítők Egyesületének.

A 2016-os év a "lepke szárnyalásáról" szólt, mind alkotásban, mind pedig abban, hogy minél többen megismerkedjenek a termékekkel.

A LepkeSajt második éve szinte állandó résztvevője a kecskeméti rendezvényeknek.

Sajttálaimmal megjelentem már a Katona József Színházban és a Gellért fürdőben.

Két vendéglátóegységben találhatóak meg a termékeink, ezek az ANDANTE Borpatika Budapesten és a VALENTINO Cseh Sörtár Kecskeméten.

A kézműves sajtok természetesen tartósítószer, adalék- és színezőanyagok nélkül készülnek.

Az állandó termékek mellett elég sokszínű a választék, szeretnénk a vevőinkkel minél többféle sajtot megismertetni. Jelenleg 10-12-féle sajt van. A különböző érlelt fűszeres sajtok, parenyica,faszénporos,vörösborban illetve almapálinkában érlelt sajt, mozzarella golyók, aszalt szilvával vagy aszalt paradicsommal töltött tekercs, ementáli, grillsajt, stb......

Legújabb termékünk a laskagombás trappista.

A jövőbe tekintve nagy változás lesz a LepkeSajt életében, mivel Kecskemétre költözésünk miatt költözik a műhely is!

Mostantól a termékek készítése mellett sajttálak készítését is vállaljuk rendezvényekre!

Bízom abban, hogy mindenki talál ízlésének megfelelő sajtot, és elégedetten tér vissza, mert nincs annál nagyobb elismerés, minthogy a vásárlóink visszatérnek és megbíznak a sajtokban, amelyeket a legnagyobb szeretettel készítek a részükre!

 
  • Támogatók:
 
 
  • Szervezők:
 
Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál - 2017. június 9-11. - Kecskemét
Készítette: AB Holding Kft.